Wat is counseling ?

Socrates: De wijsheid zit in de mens zelf, je moet hem alleen geboren laten worden.

Counseling is een kortdurende vorm van psychosociale begeleiding.
Ik ondersteun en begeleid je bij ongewenste, pijnlijke en/of moeilijke situaties in je leven. Deze situaties zijn vaak stressvol en geven klachten zoals vermoeidheid, weinig energie, lusteloosheid, concentratieproblemen of fysieke klachten zoals hoofdpijn.

Empathisch
Ik gebruik gesprekstherapie en ik zal onbevooroordeeld luisteren en kijken om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Dit doe ik door de juiste vragen te stellen en door me empathisch op te stellen. Zo nodig houd ik een spiegel voor.

Persoonsgericht
Er is nooit een algemene en/of kant-en-klare oplossing die voor iedereen geldt. Counseling is gericht op jou als persoon en op jouw mogelijkheden.